25 Mart 2016 Cuma

90lı yılların en unutulmaz 14 atari oyun

90lı yılların en unutulmaz 14 atari oyun

          Size biraz da top eleven token hilesi dışında bir şeylerden bahsetmek istedim. Bu yüzden bu yazıyı yazdım. 90 doğumlu biri oalrak 90 lı yıllarda en çok izlenen tv programlarını çizgi film olanlarından seçerek anlatmaya çalıştım. Umarım sıkılmadan okursunuz.
      Eminim herkes çocukluğunun çok eğlenceli geçtiğini düşünür. Ama yine de 90lı yıllarda çocuk olmak hiçbir şeye değişilmeyecek bir şey. Diğerlerinden daha mutlu olduk gibi gelir bana. Biz pokemoncuyduk. Bizden sonrakiler benim gözümde hep Dijimoncuydu. Hem onlar Tsubasa’yı da bilmiyorlarmış gibi gelirdi bana. “Onlar Winnie The Pooh, Teletubes izlesin bize Pokemonumuzu geri versinler, o kendini Charmender sanan ufak çocuk yüzünden hep bunlar.” derdik mahallede memleket meselelerinin çözerken. Cool Games de aşağıdaki oyunları bulabilirsiniz.
cocuk-yunlari
Mino sakız çiğner, leblebi tozu yerken birbirimize içinde o,u,f harfi geçen kelimeler söyletmeye çalışırdık. Biz tehlikeli şiir okuyup dünyaya sataşmadık pek o zamanlar. Onun yerine pet bardakları iple bağlayıp telefon yaptık. Atari oynadık akşamları. Tabi her akşam pek mümkün olmazdı bu. Yok atari televizyonu bozarmış da, yok adaptörü her gün oynanırsa bozulurmuş da, yok bilmem ne gibi sebeplerden. Atariyi kurabildiğimiz zamanlarda sabahlara kadar oynasak doyamazdık. Neydi oynadığımız oyunlar saatlerce. İşte bu yazımızda aklımızda kalan en unutulmaz 14 oyundan bahsedeceğiz.
Soccer Physics oyununu oynamak için linke tıklayınız.
1.Bomberman
İki kişi oynanabilirdi bu oyun. Bombaları yerleştirip duvarları kırardık. Kırılan duvarlardan bombanın özelliklerini artıran güçlendiriciler çıkardı. Amaç duvarlardan birine gizlenmiş olan kapıyı bulup diğer bölüme geçmekti. Arada bir bombayla duvar arasında sıkışıp kalırdık. Tabi ölüm kaçınılmaz olurdu böyle zamanlarda.
2.Battle Tank
Buda iki kişiyle oynanabiliyordu. Hatta ilk bölümde haritayı kendi istediğin gibi yapabiliyordun. Tabi biz bilerek kalenin etrafını iki sıra çelikle örüp işi garantiye alırdık. Oyun başladığında amaç diğer kaleyi ele geçirmek yani patlatmaktı. Rakip tanklar sayı olarak üstün oluyorlardı. Çimenlerin altına saklanmış tanklar en tehlikelileriydi. Ansızın ölme riskiniz vardı. Vurduğunuz tanklardan güçlendiricileri alıp ekstra zırh, ya da zırh delme edinebiliyordunuz.
  1. Pacman
Çok uyuz bir oyundu ama yine de vazgeçemezdik. Aslında kimse ikinci bölümüne geçememişti bu oyunun çevremde. Canavarlardan kaçıp yemleri bitirmeye çalışıyorduk. Güçlendirici yiyince de canavarları yiyebiliyorduk ama bir kaç saniye sonra tekrar doğuyordu şerefsiz canavarlar. Yeme sırası canavarlara geçiyordu.
4.Hyper Olympic
Olimpiyatları biz bu oyundan öğrendik. 110 metre engelli koşu, 100 metre koşu, uzun atlama, cirit atma hep bu oyun sayesinde kafamızda yer etti. Kapışmalar hep  doruk noktasındaydı.
  1. Circus
At üstünde zıplamayı, ip üstünde maymunların üstünden zıplamayı, aslana eğer vurup yanan halkalardan geçmeyi, ipten ipe atlamayı sen öğrettin bize sevgili Circus. Her ne kadar hayatımız boyunca sirke gidememiş olsak da sayende gitmiş kadar olduk güzel oyun.
  1. Captain Tsubasa
Pek futbola benzetemezdik Japonca yazılardan dolayı ama üstteki ufak dikdörtgen alandaki oyuncuların koşması falan çok güzel gelirdi o zamanlar. Penaltı olunca hangi tarafa atacağına karar verebiliyorduk. Kaleci uçup çıkarmazsa gol attık diye bağıra bağıra evi yıkardık.
7.Duck Hunt
Bu oyun tabancayla oynanıyordu. Öyle herkesin tabancası çalışmazdı. Çabuk bozulurdu. Çocuk oyunu derdik buna. Sanki kendimiz ne kadar büyümüşsek. Gülen bir köpek vardı bir de bu oyunda.
  1. Galaxian
Sinek avlama oyunu sanıyordum ben bunu. Meğersem uzayda düşman uzay gemilerini vuruyormuşuz. 15 yaşıma gelene kadar da sinek avladığımı sanmıştım.
  1. Excite Bike
Nintendo’nun oyunuydu bu da. Çok zevkliydi be. Hem kendi parkurunu kendin hazırlayabiliyordun hem de iki kişiyle de oynanabiliyordu.
  1. Tetris
Bu tetris; ucuz game boylarda daha çok oynanırdı tabi ama ataride de oynamadık değil. Bir köşeyi ince hat halinde boş bırakıp şu 1x4lük parçayı az beklemedik biz de. Hey gidi günler be.
  1. Contra
Bu oyun çok kaliteli gelirdi bize. Tek kasetteydi bu Contra. İlerlemeli falan bir de. O zamanlar kasetlerin üstünde 1001in1 yazdığından bir kasette tek oyun olunca çok karizmatik gelirdi.
  1. Lode Runner
Sesi hala kulaklarımda. Çok uyuz edici bir ses çıkıyordu yürürken. Yikyikyikyik diye. Kumları toplayıp yukarıda merdiven açılıyordu. Oradan da üst bölüme geçiliyordu.
13.Popoyes
Kabasakal her zaman ki gibi Safinaz’ı kaçırmıştır. Her bölümünde farklı yerdeki Safinaz Temel Reis için kalp, nota ya da merdiven parçası atıyordu. Ispanak yiyip Kabasakal’a yumruk attığında Kabasakal’dan bir süreliğine kurtulabiliyorduk.
  1. Süper Mario
Mario herkesin kalbinde ayrı bir yeri olan kahraman olduğundan Mario’yu bir de benden dinlemeyin. İyi oyunlar :)
Bunların dışında Sports Heads Football oyununu a oynayabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder